Crostini's

Met een salsa van tomaat, knoflook en lenteui 

Bereiding salsa

1. Zet een pannetje met water op en breng dit aan de kook.
2. Kruis de tomaten in aan de onderkant. Zet een bak met (ijs)koud water klaar. Dompel de tomaten 10 seconde in kokend water en leg ze daarna meteen in het koude water. Trek de velletjes van de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees daarna in blokjes.
3. 
Snipper de lente-uitjes en de knoflook. Hak de zongedroogde tomaat fijn. Hak de blaadjes van de  basilicum fijn.
4. Voeg alle ingrediënten samen en meng dit goed. Laat dit een half uur intrekken.

Bereiding crostini's 

1. Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Snijd het brood in plakken van 0.5 cm breed.
2. 
Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met de olijfolie tot een gladde massa.
3. Bestrijk elke plak aan dezelfde kant met het olijfolie-knoflookmengsel en strooi er wat zeezout overheen.
4. Plaats de plakken brood op een ovenrooster bekleed met bakpapier en bak ze in 8 minuten goudbruin.

Presentatie

Doe de tomatensalsa in een diep bord. Leg de crostini's ernaast. 

Voor 10 personen

Ingrediënten salsa

  • 5 tomaten
  • 100 gr zongedroogde tomaat
  • 2 lenteuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 3 el balsamico azijn
  • 1/4 bosje basilicum
  • peper en zout

Ingrediënten crostini's

  • 1 ciabatta brood
  • 1.5 dl olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • zeezout