Lotte Vermeer
Leer plantaardig koken tijdens de Masterclass van de winnares van The Farm Kitchen's New Generation Chef award 2021, Lotte Vermeer Tijdens deze Masterclass gaan we aan de slag met peulvruchten van Hollandse bodem. Dit zijn heuse vitaminebommetjes en bovendien zorgt de teelt van peulvruchten voor een betere bodemkwaliteit, wat positief is voor de biodiversiteit.
Je leert de lekkerste eenvoudige gerechten maken met verschillende bereidingen van o.a. kikkererwten, veldboontjes en kapucijners. Van tortilla’s tot desserts en van burgertjes tot hummus. En wist je dat de gehele peul kunt gebruiken om mee te koken? Lotte laat jou stap voor stap zien hoe je super smaakvolle voedzame maaltijden maakt met een ster-rol voor de oerhollandse bonen.
Menu
-
Tortilla van kapucijners, hummus van splitertwen & geroosterde seizoensgroenten
-
Dubbelgegaarde smokerige bruine bonen
-
Burgertjes van veldbonen
-
Blonde Brownies & chocolademousse
Als winnares van The Farm Kitchen's New Generation Chef award 2021 mag Lotte Vermeer inspirerende plant based Masterclasses geven. Ze is opgeleid tot gezondheidswetenschapper en heeft de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition in 2017 afgerond. Ze werkt als kok, receptontwikkelaar en plantaardig inspirator. Haar missie is om mensen weer in contact brengen met wat écht eten is. . Lotte wil mensen verleiden om creatief aan de slag te durven gaan in de keuken. In november 2021 won zij de titel New Generation Chef en in mei 2022 heeft zij haar eerste kookboek Lots of Vega uitgebracht. In 2025 volgt haar tweede kookboek.